Fut a Kolibri Színház!

2013. 10. 10.

Idén is megrendezik a SPAR Budapest Maratont. A futók között tucatnyi színház indul váltóban. A Kolibri Színház is ott lesz!

Idén is megrendezik a SPAR Budapest Maratont. A futók között tucatnyi színház indul váltóban. A Kolibri Színház is ott lesz vasárnap!

 

Rekordszámú, több mint 19 ezer előnevezés érkezett eddig a 28. SPAR Budapest Maraton különböző távjaira, a legnagyobb hazai szabadidős sporteseményre a mintegy 800 magyarországi településről érkező futók mellett 2500 sportoló nevezett több mint 70 országból.

A versenyt idén is jótékony kezdeményezések kísérik. A Bátor Tábor jótékonysági futóközössége, az Élménykülönítmény 12,5 millió forint adomány összegyűjtését vállalta, amellyel a daganatos és krónikus beteg gyerekeknek segítenek, hogy gyógyító élményterápiás táborozáson vehessenek részt. A Flora Maratonstaféta mezőnyében ott lesz a Kiscsillag zenekar is, a Lovasi András vezette zenészek egymillió forint összegyűjtésére vállalkoztak.

 

spar2

 

Újdonság idén a Szántó Dávid sportriporter ötlete nyomán megvalósuló Fuss az életekért! elnevezésű kezdeményezés. Öt kontinens 42 országának képviseletében 59 gyerek futja le a klasszikus maratoni távot. A váltó az UNICEF kampányának a része, célja, hogy felhívja a figyelmet a világszerte nehéz körülmények között élő sok millió gyerek sorsára.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának két csapata is váltóban teljesíti a 42 kilométeres távot. Balog Zoltán miniszter és a tárca államtitkárai futnak majd vak és mozgássérült sportolókkal.

 

A SPAR Budapest Maraton útvonala mentén idén is több mint 40 zenei pont várja a sportolókat és a szurkolókat. A tavalyi, nagy sikerű fellépésük után az Operaház művészei lelkesítik a futókat, a Nagymező utcában pedig a Budapesti Operettszínház Énekkara lép fel. Rajtuk kívül a Honvéd Férfikar, Kovács Zalán trombitakvartettje köszönti a mezőnyt, lesz adrenalinemelő dobszó, szamba, rock, blues és dzsessz is.

 

A futók között tucatnyi színház indul váltóban a maratonon. A Kolibri Színház is ott lesz! Színésznőnk, Megyes Melinda összesen 42 kilométert fog teljesíteni, hiszen a teljes maratont lefutja és ő színházunk váltójának első tagja! A második Bodnár Zoltán, a harmadik Czupi Dániel, a negyedik pedig Bárdi Gergő. Drukkoljatok nekünk!

 

Együtt futunk a Vígszínházzal, az Operaházzal, a Nemzeti Táncszínházzal, a Honvéd Táncegyüttessel, a Magyar Színházzal, a Thália Színházzal, a Játékszínnel, az Újszínházzal és a kaposvári Csiky Gergely Színházzal.

 

Forrás: MTI, Metropol, Kolibri Színház