4–8 éveseknek

Nemes Nagy Ágnes-Novák János

Bors néni

Kolibri Színház (VI. Jókai tér 10.)

Ki ne ismerné Bors nénit? Újabb és újabb generációk jönnek el hozzánk, hogy együtt ünnepeljük 80. születésnapját. Az előcsarnokban, a színpadon és a nézőtéren meglepetéseket készítünk Bors néninek Lackóval, Titillával, Vízimolnárral és a Játékmesterrel. ” Ami jóóó van a vilááágon!” – énekeljük, s közben úgy érezzük, ezen a születésnapon csodákra is képesek vagyunk!

Az előadás időtartama 100 perc, szünet nélkül.

Bemutató: 1994. december 22.

Bors néni: Molnár Piroska m.v.
Titilla, a hűséges macska: Ruszina Szabolcs
Lackó: Megyes Melinda
Vízimolnár, Jeromos: Mult István
Játékmester: Fehér Dániel/Novák János
valamint  KIMI-Kolibri stúdiós növendékek
Zenészek:
Bágyi Balázs, Friedrich Károly, Kaboldy András, Tóth Tamás

Író: Nemes Nagy Ágnes
Tervező: Gyarmathy Ágnes
Rendező: Novák János

December 5. vasárnap 15:00
December 6. hétfő 10:00
Január 21. péntek 15:00
Január 22. szombat 10:00

“A darabon már a sokadik generáció nő fel. Az anyukák, a nagymamák sokszor együtt éneklik a dalokat a színészekkel, a közönségszervezők pedig állítják, a gyerekek jó része is többször látja az előadást: hétköznapokon óvodai-, iskolai csoportokban, hétvégén pedig a családdal. 
A Kossuth díjas művésznő ugyanolyan kihívásnak tartja Bors néni megformálását, mint a Nemzeti- vagy Budapesti Operettszínházi alakításait. Mint mondja, gyerekeknek játszani komoly felelősség, ők kritikusabbak a hiteltelen játékkal szemben, azonnal ‘véget ér a varázslat’, ha felfedezik a szerep mögött a színészt, színésznőt. (…) Molnár Piroska különleges élményként éli meg, hogy gyerekeknek szóló előadásban ilyen hosszú időn keresztül szerepel. Néha utánaszámol: mára mindannyian felnőttek azok az óvodások, kisiskolások, akik az elsők között köszöntötték Bors nénit a művésznő kedvenc sorai elhangzása után: 
Hogyha láttok fekete cipőt/ sétálni a levegőben/,napsütésben, holdsütésben,/ mégis inkább holdsütésben,/ Bors nénié az a fekete cipő.” – Bors néni – Port.hu

“Igazán különleges előadásban lehet részünk a Kolibri színpada előtt és nem csak ott. A mese már az előtérben kezdődik, ahol megismerkedünk a zenészekkel meg a porondmesterrel, aki beavatja a gyerekeket a születésnapi titokba, a dalokba, és már az első negyedórában belerepíti a gyerekeket a történetbe. Attól kezdve már cinkosok a nézők, és ez kitart egészen a darab végéig. Tömény, interaktív mesejátékba csöppenünk, ahol a kis nézők figyelme szünet nélkül kitart több mint másfél órán át. Bors nénit – aki természetesen most is Molnár Piroska – mindenki szereti, és mindenki szeretné felköszönteni a nyolcvanadik születésnapja alkalmából. De jaj, hová tűntek a futóbabok? Hogy történhet ilyesmi ezen a jeles napon?…” – Szupernagyis, macskás, kisfiús, jól szórakozós – Olvass bele – Lengyel Szilvia írása