4–8 éveseknek

Nemes Nagy Ágnes-Novák János

Bors néni

Kolibri Színház (VI. Jókai tér 10.)
II. félév

Ki ne ismerné Bors nénit? Újabb és újabb generációk jönnek el hozzánk, hogy együtt ünnepeljük 80. születésnapját. Az előcsarnokban, a színpadon és a nézőtéren meglepetéseket készítünk Bors néninek Lackóval, Titillával, Vízimolnárral és a Játékmesterrel. ” Ami jóóó van a vilááágon!” – énekeljük, s közben úgy érezzük, ezen a születésnapon csodákra is képesek vagyunk!

Az előadás időtartama 100 perc, szünet nélkül.

Bemutató: 1994. december 22.

Bors néni: Hámori Ildikó m.v.
Titilla, a hűséges macska: Ruszina Szabolcs
Lackó: Megyes Melinda
Vízimolnár, Jeromos: Mult István
Játékmester: Fehér Dániel/Novák János
valamint  KIMI-Kolibri stúdiós növendékek
Zenészek:
Bágyi Balázs, Friedrich Károly, Kaboldy András, Tóth Tamás

Író: Nemes Nagy Ágnes
Tervező: Gyarmathy Ágnes
Rendező: Novák János

Február 26. vasárnap 10:00
Február 27. hétfő 10:00
Március 12. vasárnap 10:00
Március 13. hétfő 10:00

“A darabon már a sokadik generáció nő fel. Az anyukák, a nagymamák sokszor együtt éneklik a dalokat a színészekkel, a közönségszervezők pedig állítják, a gyerekek jó része is többször látja az előadást: hétköznapokon óvodai-, iskolai csoportokban, hétvégén pedig a családdal. 
A Kossuth díjas művésznő ugyanolyan kihívásnak tartja Bors néni megformálását, mint a Nemzeti- vagy Budapesti Operettszínházi alakításait. Mint mondja, gyerekeknek játszani komoly felelősség, ők kritikusabbak a hiteltelen játékkal szemben, azonnal ‘véget ér a varázslat’, ha felfedezik a szerep mögött a színészt, színésznőt. (…) Molnár Piroska különleges élményként éli meg, hogy gyerekeknek szóló előadásban ilyen hosszú időn keresztül szerepel. Néha utánaszámol: mára mindannyian felnőttek azok az óvodások, kisiskolások, akik az elsők között köszöntötték Bors nénit a művésznő kedvenc sorai elhangzása után: 
Hogyha láttok fekete cipőt/ sétálni a levegőben/,napsütésben, holdsütésben,/ mégis inkább holdsütésben,/ Bors nénié az a fekete cipő.” – Bors néni – Port.hu

“Igazán különleges előadásban lehet részünk a Kolibri színpada előtt és nem csak ott. A mese már az előtérben kezdődik, ahol megismerkedünk a zenészekkel meg a porondmesterrel, aki beavatja a gyerekeket a születésnapi titokba, a dalokba, és már az első negyedórában belerepíti a gyerekeket a történetbe. Attól kezdve már cinkosok a nézők, és ez kitart egészen a darab végéig. Tömény, interaktív mesejátékba csöppenünk, ahol a kis nézők figyelme szünet nélkül kitart több mint másfél órán át. Bors nénit – aki természetesen most is Molnár Piroska – mindenki szereti, és mindenki szeretné felköszönteni a nyolcvanadik születésnapja alkalmából. De jaj, hová tűntek a futóbabok? Hogy történhet ilyesmi ezen a jeles napon?…” – Szupernagyis, macskás, kisfiús, jól szórakozós – Olvass bele – Lengyel Szilvia írása