Rokkával, motollával mond mesét Écsi Gyöngyi

2013. 09. 06.

Écsi Gyöngyi, legnagyobb mesemondóink egyike már készül a Kolibri Fesztiválra. Erről számolt be a Felvidek.ma.

Felvidék.ma cikke:

 

 

Écsi Gyöngyi előadásaival járja a gyülekezeteket. Legutóbb Sáróban, a református táborban is találkozhattunk vele. Most készül a Budapesti Nemzetközi Kolibri Fesztiválra.

 

 

Aki figyelemmel kísérte a zselízi református gyülekezet által szervezett napközis tábor eseményeit, az láthatta, hogy a múlt péntek délutáni program a sárói gyülekezet meghívására Sáróban zajlott, ahová Écsi Gyöngyit várták a táborozók, hogy meghallgassák meséjét. Mint egy rögtönzött szabadtéri színház lett berendezve a református templom udvara, ahol a hátteret a templom fala, a nézőteret pedig szőnyegek és matracok alkották, a díszletet pedig maga az előadó-mesemondó Écsi Gyöngyi építette. Elkezdődött a varázslat, hiszen a gyerkőcök minden mozdulatát és minden szavát figyelemmel kísérték, és miközben mesélt, a gyerekeket is bevonta az előadásba, így váltak királlyá, katonává és tündérré, végül pedig az élet vizét is megkóstolhatták.

 

ecsi
A fényképezés nagyon nagy feladatnak bizonyult, mivel egy másodpercre nem állt meg, pörgött nemcsak az előadás, de maga Gyöngyi is, ami sportteljesítménynek sem lebecsülendő, és lenyűgöző volt.
Ebből az alkalomból kérdeztem Écsi Gyöngyit, mik a további tervei, mivel foglalkozik, hogy készül a Budapesti Nemzetközi Kolibri Fesztiválra, ami szeptember 7-én lesz és nemzetközi résztvevőként.

 

 

„A Kolibri Fesztivál már évek óta nagyon kedves számomra, mert Budapest szívében ilyenkor a Jókai tér átváltozik egy színes, zenével, mesével, örömmel, energiákkal és művészettel tele játszótérré. Bemutatkozik sok-sok bábszínház, szinte egymás mellett, az ember nem is tudja, hogy hova kapja a fejét” – mondja Écsi Gyöngyi. Hozzáteszi: „Nagyon izgalmas, hogy esténként egy szakmai zsűri kiértékeli, megbeszéli, megrágja a látottakat, ezért a bábszínészek számára is fontos ez a találkozás, lehet tanulni és növekedni. Először talán 13 évvel ezelőtt léptem itt fel, és 2012-ben nagyon megtisztelt engem a fesztivál rendezősége az először kiosztott Michel Indali díjjal” – mondja. Megtudtuk, idén az Angyalbárányok c. mesét fogja bemutatni.
„Ez olyan igazi múltidézés lesz, hiszen egy rokkával és motollával mondom ezt a mesét. Igyekszek vinni magammal gyermekeket gyülekezetünk bábcsoportjából is, hogy tanulhassanak” – nyilatkozta Écsi Gyöngyi.

 

Kalló Ágnes, Felvidék.ma

 

 

A Kolibri Fesztivál programját itt találják.