Borús időben, remek hangulatban – Így fesztiváloztunk idén!

2015. 09. 08.

Boldog gyerekekkel, rengeteg látogatóval, vidám hangulatban zajlott a 24. évadnyitó Kolibri Fesztivál, amelyet az eső miatt ezúttal a színház épületében tartottunk meg.

A hagyományokhoz híven idén is a legkiválóbb bábművészek és vásári bábjátékosok szórakoztatták a közönség apraja-nagyját: vendégünk volt a Ciróka Bábszínház, a Ziránó Színház, a Márkus Színház, a Mesebolt és a Kabóca Bábszínházak, a BábSzínTér, az Árgyélus Színház és az új-zélandi String Bean Puppets Company. A színházterem minden előadásnál csurig telt, az előcsarnokban pedig még a galériát is megtöltötte a sok gyerek, akik Vitéz László kalandjaira vagy épp a szerelmes Pulcinella történetére voltak kíváncsiak. Nagy tetszést aratott a Vitéz László bábjáték automata, amely a színház bejáratánál teljesítette a gyerekek kívánságait, és nem kisebb sikerrel szerepelt a Kolibri fúvószenekar az esti koncerten.

A fesztivál legjobb fellépőjének járó Michel Indali-díjat idén Érsek-Csanádi Gyöngyi nyerte, aki az Aranyszamár Bábszínház és a Kabóca Bábszínház közös produkcióját mutatta be. Ezúton is szívből gratulálunk!

Köszönjük vendégművészeinknek a nagyszerű produkciókat, és fantasztikus közönségünknek, hogy eljöttek és széppé varázsolták számunkra ezt a borongós napot!

Köszönettel tartozunk a fesztivál fővédnökeinek, Szalay-Bobrovinczky Alexandrának, a főváros humánterületért felelős főpolgármester-helyettesének, és Hassay Zsófiának, Terézváros polgármester asszonyának a támogatásért, valamint Simonffy Mártának, a VI. kerület humán ügyekért felelős alpolgármesterének, aki Novák János színházigazgatóval együtt személyesen köszöntötte a fesztivál közönségét.

Nem utolsó sorban pedig köszönet illeti a Kolibri Színház társulatát a fesztivál lebonyolításában nyújtott odaadó munkájukért!

A fesztiválról képekben:

Árgyélus Színház - Világ kenyere

1.

Kolibri Hölgy és Úr

2.

előadás az előcsarnokban 2

3.

 Hős Miklós angyalokkal

4.

gyerekek

5.

BábSzínTér_Pályi János

6.

Róbert Gida és barátai

7.

Kolibri Fúvósok

8.

Portrérajzoló munkában

9.

Volt egyszer egy...- Érsek-Csanády Gyöngyi

10.

Fotó: Novák Emil és Bottyán Marcell