A Kolibri Színház is képviseltette magát az Együtt, Egymásért, Mindenkiért Jótékonysági Gálaesten

2018. 04. 17.

Április 8-án negyedik alkalommal került sor a József Attila Színházban a rászoruló pályatársak megsegítésére rendezett Együtt, Egymásért, Mindenkiért Jótékonysági Gálaestre, amelyen színházunk igazgatója, Novák János is fellépett.

Az est bevételét a szervezők a Színházi Dolgozók Szakszervezete Segítsünk Alapítványa javára ajánlották fel. A rendezvény díszvendége Pécsi Ildikó volt, aki 1990-ben a munkanélküli és nehéz körülmények között élő színészek megsegítésére gondolva hozta létre az Alapítványt. 

Idén rendhagyó módon, az ország színházainak igazgatóit kérték fel a közreműködésre, hiszen közülük sokan színművészek. Akik saját színházukban játszottak aznap este, esetleg más elfoglaltságuk volt, vagy nem színész igazgatók, azok kollégáikat küldték maguk helyett. A szinte minden színpadi műfajt felvonultató műsorban 23 fővárosi és vidéki színház képviseltetette magát 46 közreműködővel, akik mind örömmel vállalták a honorárium nélküli fellépést. A  kilenc fellépő színházigazgató között volt Novák János is, aki Bereményi Géza 74-es év és Szép Ernő Tavasz című versét adta elő saját megzenésítésében.

A jótékonysági gálaestről szóló összefoglaló videót itt tekinthetitek meg: