A Kolibri is csatlakozott a Mindenütt nő programsorozathoz

2015. 02. 04.

Március 6-tól 8-ig tart a Mindenütt Nő! programsorozat, melyhez színházunk is csatlakozott.

mindenutt

 

A március 7-ei Bors néni előadásunkkal csatlakozunk a 2015. március 6–8-ig tartó a Mindenütt Nő! rendezvénysorozathoz, amely női alkotókat és női sorsokat mutat be.

 

Civil kezdeményezésként az Accord World Music munkatársai indították útjára a Mindenütt Nő rendezvénysorozatot, amely első alkalommal 2013-ban került megrendezésre, s amely a női alkotókat, a női sorsokat bemutató alkotásokat és a nők gondjait állítja középpontjába. Már a kezdetekkor is a hazai kulturális élet legjelentősebb intézményei csatlakoztak hozzá, melynek köszönhetően a kezdeményezés igen nagy sikert aratott: 2013-ban 12 város 55 intézményében több mint 110 programot láthatott mintegy 10 ezer néző. 2014-ben még gazdagabb programot sikerült összeállítani, s még többen csatlakoztak a kezdeményezéshez, így már 20 város 81 intézményében több mint 160 programot láthatott közel 20 ezer néző.

 

A rendezvényt az a gondolat hívta életre, hogy a nők ma nem kapják meg azt a figyelmet és tiszteletet a társadalom részéről, amelyet megérdemelnének. Ma már mindennek van világnapja, annyiféle, hogy nincs is annyi nap a naptárban. Aztán a sok világnap csendben beleszürkül az érdektelenségbe. Nincs ez másképpen a nemzetközi nőnappal sem, hiába van több évtizedes hagyománya, ma már alig törődik vele valaki.

 

A Mindenütt Nő rendezvénysorozat szeretné új tartalommal megtölteni a Nőnapot! Szándéka szerint a társadalomnak kitüntetett figyelmével kellene ünnepelnie a nők tehetségét, tudását, szépségét, érzékenységét, odaadását.