A kettős:játék a legjobbak között!

2016. 08. 17.

Örömmel tudatjuk Veletek, hogy a Kolibri Színház kettős:játék című előadása jelölést kapott az idei Színikritkusok Díjára.

A Színházi Kritikusok Céhe idén 37. alkalommal nyújtja át az elmúlt évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit elismerő Színikritikusok Díját.

A Vidovszky György rendezésében 2016 februárjában bemutatott kettős:játék című produkciónk a legjobb gyerek- és ifjúsági előadás díjáért indul. A kategória további két jelöltje a HOPPart Társulat – győri Vaskakas Bábszínház A csúnya kacsa (rendező: Tengely Gábor) és az ESZME – győri Vaskakas Bábszínház Az időnk rövid története (rendező: Hoffer Károly) című előadások.

2X0A7699

kettős:játék

“Jeli Viktória és Tasnádi István művében a kettős jelző többszörösen is értelmezhető, kettős a négyzeten vagy akár a többediken. A szerzőpáros egy internetes videójáték virtuális terében hozza össze a két főszereplőt, egy tizenéves magyar lányt és egy arab kamaszfiút. Minden nap randevúznak a digitális térben, hogy a nickname-ükkel nevezett rajzolt figurákként együtt csináljanak meg a játékban egy-egy szintet, miközben középhaladó angol nyelvükön csetelve ismerkednek egymással. Ugyanakkor el is hallgatnak magukról lényeges dolgokat. A fiú azt, hogy menekül a hazájából, határokon próbál átjutni illegálisan, csempész segítségével, Németországba tartva. A lány azt, hogy siketnéma, vagy legalábbis csak a hallókészülék segítségével hall kusza, zúgó, zavaros hangokat a világból, és artikulált beszédre nem képes. Mindketten úgy találhatták, hogy helyzetük hátrányos, kirekesztésre ítéli őket, ezért inkább kiadják magukat átlagos, problémamentes fiatalnak a világhálón. Friss, életes, ügyes kis színdarab ez. Egészségesen nyugtalanító érzéseket kelt valós és virtuális világunk rendjét illetően.” – írja a kettős:játékról Stuber Andrea a Spiritusz portálon.

A tizenöt kategória nyerteseinek névsora szeptember 21-én, a Budapest Bábszínházban  megrendezett díjátadó ünnepségen derül ki, amelyet idén Novák Eszter rendez.

Szurkoljunk együtt a kettős:játék sikeréért!