Premiert tartottunk és fesztiváloztunk Drezdában!

2017. 06. 13.

Nemzetközi közönség előtt mutattuk be Rövidzárlat című új koprodukciós előadásunkat a Platform Shift+ együttműködés éves találkozóján.

Sokszínűség és közös gondolkodás, a digitális technológia lehetőségeit kihasználó, inspiráló előadások és izgalmas eszmecserék jellemezték a Your Story Festivalt, amelyet a tavalyi budapesti találkozó után idén Drezdában rendeztek meg június 7-11 között. A házigazda Theater Junge Generation (tjg) szervezésében megvalósuló eseményen hét, ebben az évadban született koprodukciót láthattak a nézők, köztük a Kolibri Színház és az észt VAT Teater Rövidzárlat (Short Circuit) című közös előadását Vidovszky György rendezésében. 

 

A rendhagyó premieren élő angol hangalámondással mutattuk be új ifjúsági előadásunkat a nemzetközi közönségnek, ami külön kihívást jelentett a színészek – Alexics Rita, Bárdi Gergő, Blahó Gergely, Fehér Dániel, Krausz Gábor és Nizsai Dániel – számára.

Az előadás sikeréhez nagyban hozzájárult a Kolibri összeszokott, az új körülményekhez is rugalmasan alkalmazkodó stábja: “gyorsöltöztető bajnokaink”, Sallay Rita, Kuklis Katalin és Zbiskó Bernadett valamint Szabó Lívia kellékes; a műszaki kollégák Farkas István vezetésével, aki bámulatosan oldotta meg az előadás előtt felmerülő technikai problémákat; Hajsz Andrea, a rendező és a színészek jobbkeze; Vancsó Éva nemzetközi referens és a “szinkronhang” Rupp Anikó, akik a nyelvi akadályok feloldásában segítettek; és végül de nem utolsó sorban Novák János igazgató, aki jelenlétével és tanácsaival erősítette a társulatot.

Az előadások mellett a fesztivál résztvevői számára színész workshopot és szakmai beszélgetéseket szerveztek, míg a Platform Shift+ tanácsadó testülete – köztük Novák János és Vidovszky György – megvitatta a 11 európai partnerintézménnyel működő nemzetközi projekt eddigi eredményeit, és meghatározta a következő évad céljait és feladatait. 

Pillanatképek a fesztiválról:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

29.

30.

31.

Ezúton is szívből gratulálunk a Rövidzárlat alkotóinak a sikeres bemutatóhoz!