Karácsonyi ének

A Karácsonyi ének Budapesten!

 

A Richard Challoner Company Charles Dickens klasszikusának adaptációjával érkezik Budapestre.

 

A tavaly februári Frankeinstein után a Richard Challoner Company Scrooge úr és Pici Tim Karácsonyi kalandjával, Charles Dickens Karácsonyi énekének egy mágikus, új adaptációjával tér vissza a Kolibri Színházba.

 

A Karácsonyi Ének Szenteste játszódik a viktoriánus Londonban. Ebenezer Scrooge nyomorult ember, akit csak a pénz érdekel, és nem törődik senkivel. Karácsony éjszakáján meglátogatja elhunyt társa, Jacob Marley szelleme, akit három másik szellemalak követ. A kísértetek visszarepítik Ebenezer Scrooge-t a múltba, és megmutatják neki a jövőt, hogy milyen sors vár rá, ha nem változtat a viselkedésén.

 

A londoni Richard Challoner Középiskolából érkező RICHARD CHALLONER THEATRE COMPANY (Nagy-Britannia) több mint húsz éve rendszeres vendége a Kolibri Színháznak. A legutóbbi produkciók között szerepelt a Robin Hood (2016), a Sherlock Holmes (2015) és a Will (2017).

Novák János: Szép Ernő dalok

2018. október 2-án 19 órakor, halálának 65. évfordulóján Szép Ernő megzenésített verseit énekli
Novák János a Kolibri Színházban.

Közreműködnek:
Nizsai Dániel és Szívós Károly

Zenei közreműködők:
Bornai Szilveszter és Tóth Tamás

A császárfiú álma

Csia Csingi császár tizenöt esztendős, amikor apja halálával a nagy kínai birodalom trónjára lép. A koronával együtt mindjárt feleséget is kell vennie. Csia Csingi álmában többször megjelenik a messzi Leaotung tartomány hercegnője, és Liu-Liu is álmodik az ifjú császárral. Szívükben szerelem ébred. Sok nehézség után egymásra találnak, ám ekkor kiderül, hogy más az álom, és más a valóság. Pedig léteznek csodák, kérdezzétek csak meg az Aranymenyétet!

 

Hengergő

Barátságos mesetérré alakul a Kolibri Színház előcsarnoka a “hengergők”, no meg a legkisebb nézők számára. A “hengergők”, ezek az izgő-mozgó-kukucskáló kukacforma élőlények mindenféle izgalmas kalandba keverednek a mintegy félórás előadás során. Igazi, csecsemőknek szóló játék – kézzel, lábbal, bábbal.

Az előadást a színház előcsarnokában játsszuk.

Az előadás időtartama kb 30 perc, melyet rövid játék követ.

Bemutató: 2018. március 3.

SZEVASZ TAMÁS!

Sok éve már, visszatérőn január 22-én a Magyar Kultúra napján ünnepeljük Cseh Tamás születésnapját a Kolibri Színházban.

2019-ben is elsőként Novák János, Márta István, Kecskeméti Gábor, az egykori Ad Libitum együttes, valamint Bornai Szilveszter és Tóth Tamás idézi fel a hetvenes években a 25. Színházban együtt játszott dalokat.

A Cseh Tamás archívum igazi meglepetésekkel szolgál, Hanák Gábor szerkesztésében Cseh Tamás eddig nem ismert felvételeit láthatják nézőink.

Az est vendégeként a régi barát, Víg Mihály énekli kedves Cseh Tamás dalait.

Záró programként a Kolibri Színház társulata lép színre. Bereményi Géza Novák János zenéjével megszólaló legújabb szövegei épp úgy idézik a magyar történelem nagy fordulatait, mint a soha el nem évülő férfi-női konfliktusok bonyolult, mindig aktuális világát.

Szevasz Tamás!

RÁADÁS – Bereményi Géza új versek és Ady dalok

Novák János utóbbi hetekben, hónapokban években született Bereményi Géza és Ady Endre megzenésített verseit hallhatjuk Bornai Szilveszter és Tóth Tamás közreműködésével a RÁADÁS Bereményi Géza új versek és Ady-dalok című zenés esten.