7 éves kortól

Somewhere else

A llubljanai színház Valahol máshol című előadása nehéz témát jár körül: egy lány a háború kellős közepén találja magát; bombázók repülnek a város felett, az utcák kiürülnek, nincs több étel a boltokban, az iskolát bezárják, az utcákról lövések zaja hallatszik. A lány a szobájában és az óvóhelyen rejtőzködve arról álmodozik, hogy vidékre menekül, ahol talán még békés az élet. Valahol máshol szeretne lenni, távol a háború szörnyűségeitől.

“Ma reggel felkeltem, megmostam a fogam és megreggeliztem. Akkor még minden normális volt. Délután az utcán játszottam a barátaimmal. De aztán minden megváltozott. Nem mehetek ki az utcára, mert túl veszélyes. A barátaimat talán sosem látom többé… És amikor égzengést hallok, el kell bújnunk az alagsorban.”

Hogy látják a gyerekek a háborút? Az ő szemükön keresztül válik csak igazán nyilvánvalóvá az erőszak értelmetlensége. A Valahol máshol megható előadás a háború abszurditásáról és kegyetlenségéről. Az szlovén vendégjáték különlegessége, hogy a főszereplő egymaga jeleníti meg a háború dúlta életet a színpadon, minimalista díszlet és videóvetítések segítségével.

Szereplők:

Asja Kahrimanović Babnik / Ajda Toman

 

Rendező: Tin Grabnar

Szerzők: Zala Dobovšek, Nina Šorak, Tin Grabnar, Asja Kahrimanović Babnik

Díszlet: Matija Medved

Stop motion tervező:Matija Medved in Lea Vučko

Dramaturg: Zala Dobovšek

Rendező asszisztens:Nina Šorak

Kosztüm: Sara Smrajc Žnidaršič

Zene: Mitja Vrhovnik Smrekar

Videós munka: Boštjan Čadež, Lea Vučko

Animáció: Kolja Saksida

Január 26. péntek 15:00 - a Kolibri 25 - Találkozások mustra programja