3-6 éveseknek

Mi újság?

Játsszunk együtt színházat, papírral! Az üres papírra, újságlapokra rajzolni, színezni és festeni lehet. Régen papírra írták a leveleket, verseket és a sok regényt. Ma is papírra nyomtatják az újságok, folyóiratok, és a könyvek egy részét, de a papírból hajtogathatunk ember és állatfigurát, ollóval formálhatunk belőle csipketerítőt, készíthetünk repülőt, csákót. Papírból készül az egyszer használható tányér és pohár, szalvéta és zsebkendő, de ha jól összegyűrjük, megformáljuk, labdázhatunk is vele. Zörgethetjük hangszerként, ha sípot illesztünk hozzá, már szól is a papírtrombita. fésűzene.  A papír bármivé átváltozhat a színházban. Játékra csábít, mindent eljátszhatunk vele, ami az eszünkbe jut.

Mit jelent nekünk, mit kezdhetünk az összegyűlt, fölösleges papírral, mielőtt kidobjuk?  Te is hozz magaddal ilyen papírt a színházba, és meglátod!

 

Az előadás időtartama 40 perc, melyet rövid játék követ.

 

                  

Közreműködnek az alkotók:

Tisza Bea

Ruszina Szabolcs

 

Tervező: Orosz Klaudia

Zenei konzultáns: Novák János, Bornai Szilveszter

Az alkotók munkatársa: Vajdai Veronika

Február 16. péntek 10:30
Február 17. szombat 10:30
Március 9. péntek 10:30
Március 10. szombat 10:30
Április 3. kedd 10:30

“A színpadon csak gyűrött újságpapírhalmok, – ez már a szuperszegény színház?!?  Aztán betoppan két tarkaruhás játszó és olyan fergeteges mókázásba kezd,  hogy gyermeki lelkünk menten beájul.  Kukába gyűrik a rengeteg papírt, majd lassan előszedik onnan, hogy ezerféle módon játsszanak vele. (…)
Nincs cselekmény,  nincs konfliktus,  nincs időegység:  Arisztotelésznek annyi!  Tisza Bea és Ruszina Szabolcs  veszett fantáziája, tengernyi ötlettel, egy szó nélkül, gesztussal, arcjátékkal alkotja meg pantomimikus geg-parádéját.  Novák János  csellója inspirálja a simítgatós, ütögetős ritmusjátékokat, igézően teremti meg az akusztikai hátteret. (…)
Egyedülállóan eredeti produkció akár hároméves kortól, de lenyűgözően izgalmas nagykorúaknak is.  Tisza Bea és Ruszina Szabolcs kreatív humorral fűszerezett  előadása valóban ÚJság: kiemelkedő  Újdonsága az Évadnak.” – Toptipp.hu, FehérElephánt írása